Ingredienser
Havreflarn
- 75g smör
- 1dl strösocker
- 2msk ljus sirap
- 2msk mjölkstandard
- 0,5dl havregryn
- 0,5dl rågflingor
- 1dl vetemjöl
- 1krm bakpulver
Fyllning 1
- 200g färskostnaturell
- 0,5dl florsocker
- 1st apelsinrivet skal
- färska jordgubbarskivade
Fyllning 2
- 200g färskostnaturell
- 0,5dl florsocker med chokladsmak
- färska jordgubbarskivade
Fyllning 3
- 200g färskostnaturell
- 0,5dl florsocker
- 1st apelsinrivet skal
Portioner:
Instruktioner
Havreflarn
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en jämn smet.
- Klicka ut små klickar av smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 6 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Fyllning 1
- Rör ihop färskosten med florsocker, vanilj och apelsinskal.
- Bre eller spritsa ut fyllningen försiktigt på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två.
Fyllning 2
- Bre eller spritsa ut fyllningen på kakorna.
- Skiva jordgubbar och lägg på fyllningen.
Fyllning 3
- Bre eller spritsa ut fyllningen på kakorna.
- Skiva jordgubbar och lägg på fyllningen.
Drivs avWP Ultimate Recipe