Ingredienser
Botten
- 150g digestivkex
- 60g smör
Fyllning
- 300g färskost
- 100g strösocker
- 2st äggrumsvarma
- 1tsk vaniljextrakttsp
- 15g vetemjöl
- 1burk creme fraiche
Dekoration
- hallonsylt
- färska bärhallon, blåbär, jordgubbar
Portioner:
Instruktioner
- Mixa digestivkexen. Smält smöret. Blanda ihop.
- Fördela i kexsmulet i muffinsformar. Tryckt till med en sked, ett glas eller någonting annat som du har hemma.
Fyllning
- Blanda färskosten så att den blir krämig.
- Tillsätt lite socker i taget samtidigt som du vispar med elvispen. Blanda bara tills smeten har gått ihop.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa bara tills smeten har gått ihop.
- Blanda i vaniljextrakt och vetemjöl. Blanda ihop.
- Tillsätt crème fraichen. Blanda ihop. Överblanda inte för att undvika att cheesecaken spricker.
- Fördela i muffinsformarna. Skaka formen för att platta till ytan.
- Sätt ugnen på 160 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Cheesecaken ska inte vara helt satt.
- Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet över natten.
- Dekorera med valfri sylt och/eller bär.
Drivs avWP Ultimate Recipe