Lisas recept

Mat och bak

Minisemlor

| Inga kommentarer

Det här receptet på vetedeg semlor kommer från Roy Fares. Jag gör ofta minisemlor och jag fick ut 24 stycken när de vägde 35 gram styck.

Minisemlor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
124st
Portioner
124st
Minisemlor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
124st
Portioner
124st
Ingredienser
Fördeg
Vetedeg
Mandelfyllning
Servering
Portioner: st
Instruktioner
Fördeg
  1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda ut jästen med mjölken och tillsätt vetemjöl. Kör degen i matberedare tills degen har gått ihop, cirka 5 minuter. Låt degen vila övertäckt i cirka 15 minuter.
Vetedeg
  1. Blanda i övriga ingredienser i fördegen och kör någon minut först på låg hastighet och sen lite snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig och elastisk.
  2. Om du gör minisemlor, dela degen i 24 lika stora bitar, cirka 36 gram. Om du vill göra större semlor dela degen i 14 lika stora bitar, cirka 60 gram. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.