Lisas recept

Mat och bak

Saffransbiscotti

| Inga kommentarer

De här små underverken har gjort succé de senaste åren. Det går lika bra att göra de med som utan mandel. Jag brukar även skippa råsockret eftersom de då inte blir lika söta. Receptet kommer från Leila Lindholm och heter Mammas supergoda saffransskorpor.

saffransbiscotti

Saffransbiscotti
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Saffransbiscotti
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  3. Forma degen till valfritt antal längder beroende på hur stora skorpor du vill ha. Jag delar ofta upp degen i 100 grams bitar och får då ut 6,5 längder. Strö eventuellt över råsocker.
  4. Grädda saffranslängderna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut längderna. Sänk temperaturen till 125 grader och skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg tillbaka bitarna på plåten och torka dem mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Om du har möjlighet stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.