Lisas recept

Mat och bak

Slaskbröd

| Inga kommentarer

Slaskbröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Blev bjuden på Slaskbröd för första gången när jag var på fest hos min vän Hanna. Hennes sambo Johan är fantastisk i köket och hade dagen till ära bakat detta bröd. De blev inte alls som hans, vet inte vad jag gjorde fel förutom att jag använde vetemjöl special, vanlig jäst och flingsalt. De blev ganska goda men det var slaskigt att göra.
Slaskbröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Blev bjuden på Slaskbröd för första gången när jag var på fest hos min vän Hanna. Hennes sambo Johan är fantastisk i köket och hade dagen till ära bakat detta bröd. De blev inte alls som hans, vet inte vad jag gjorde fel förutom att jag använde vetemjöl special, vanlig jäst och flingsalt. De blev ganska goda men det var slaskigt att göra.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop ingredienserna, gärna i en degblandare, tills degen släpper skålen men fortfarande är mycket lös och kletig. Degblandaren ska ställas in på högsta hastighet 8-10 minuter. Rör tills degen är full av långa, sega proteintrådar. Slutar du för tidigt får brödet en tråkig struktur. Låt bli att hälla i mera mjöl.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
  3. Häll ut degen så att det blir 4 långa, platta, smala bröd på två bakplåtar med bakpapper, eller forma degen till 8 långa baguetter. Det går lättast med våta händer.
  4. Pensla med en blandning av olivolja och vatten så det stänker. Strö över diverse frön.
  5. Låt dem efterjäsa till dubbel storlek.
  6. Ställ dem i ugnen i 250 grader i 10 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda klart. De ska vara mycket bruna och genomgräddade.
  7. Skär upp till sandwich eller ät i strimlor till maten. Bröden kan gräddas på baksten eller bakplåt efter behag.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.