Lisas recept

Mat och bak

Västerbottensruta med löjrom

| Inga kommentarer

Bilden kommer från ica.se
Västerbottensruta med löjrom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Bilden kommer från ica.se
Västerbottensruta med löjrom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Ingredienser
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 6 port). Nagga smördegen väl med en gaffel.
  3. Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt.
  4. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbottnen.
  6. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
  7. Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök, klippt krasse och dillvippor.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.