Ingredienser
Ingredienser
- 1st smördegrulle á 250 g
- 3st ägg
- 2dl creme fraiche
- 1tsk salt
- 2krm peppar
- 200g västerbottenostriven
- 1st rödlökliten
- 1,5dl gräddfil
- 100g löjrom
Dekoration
- 1ask smörgåskrasse
- dill
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 6 port). Nagga smördegen väl med en gaffel.
- Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt.
- Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
- Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbottnen.
- Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
- Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök, klippt krasse och dillvippor.
Drivs avWP Ultimate Recipe