Ingredienser
0,5 liter vatten
2,5 dl havregryn
50 gram margarin
50 gram jäst
2 msk socker
1 tsk salt
0,5 tsk hjorthornssalt, kan hoppas över
10 dl vetemjöl, ca
Gör så här
- Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till 37 grader.
- Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
- Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
- Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 5-8 minuter.

