Den här grytan bjöd min sambos mamma på första gången jag åt den. Den var helt fantastisk då och den är lika fantastisk varje gång vi gör den.
8 personer
Ingredienser
1,2 kg grytbitar av älg eller nötkött
3 dl rödvin
4 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
6 msk vilt- och kantarellfond
20 krossade enbär
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
3–4 gula lökar
Arla smör
1 msk majsstärkelse
Till servering:
gelé, svamp och purjolök
Gör så här
- Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta.
- Skala och grovhacka löken.
- Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 ½ tim.
- Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
Servera med kokt potatis, gelé, smörfräst svamp och purjolök.