Ingredienser
- 25g smör eller margarin
- 5dl rågsikt
- 1tsk strösocker
- 1tsk salt
- 15g jäst
- 2,5dl mjölk
Portioner:
Instruktioner
- Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, strösocker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
- Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk cirka 30 min. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
- Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan cirka 2 minuter per sida. Låt svalna på galler.
Drivs avWP Ultimate Recipe