Lisas recept

Mat och bak

Stekpannebröd

| Inga kommentarer

Stekpannebröd. Bilden kommer från www.arla.se.

Stekpannebröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ibland måste det gå snabbt och då tycker jag stekpannebröd kan vara smidigt att göra. Det här receptet har jag hittat på Arla. Brödet steks direkt i torr stekpanna och är godast tycker jag att äta direkt med bara smör på.
Stekpannebröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ibland måste det gå snabbt och då tycker jag stekpannebröd kan vara smidigt att göra. Det här receptet har jag hittat på Arla. Brödet steks direkt i torr stekpanna och är godast tycker jag att äta direkt med bara smör på.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, strösocker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
  2. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk cirka 30 min. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
  3. Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan cirka 2 minuter per sida. Låt svalna på galler.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.