Lisas recept

Mat och bak

Chokladrulltårta med chokladkräm

| Inga kommentarer

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Blanda samman allt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda i 5 minuter. Strö över strösocker direkt.

Smörkräm

200 g rumsvarmt smör eller margarin
1,5 dl florsocker med chokladsmak
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Gör såhär

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Bre ut smörkrämen på rulltårtsbotten och rulla ihop till en rulle.

Tips! Har du svårt att få bort rulltårtan från bakplåtspappret? Pensla med vatten på bakplåtspappret så släpper det lätt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.