Det finns många olika recept på Lemon curd men i grund och botten är det precis samma ingredienser. Det här receptet är Per Morbergs och den är i mitt tycke underbart god.
Ingredienser
3 citroner
4 dl strösocker
150 g smör
6 ägg
Gör så här
- Tvätta citronerna till lemon curden noga. Riv skalet från två av dem fint och pressa sedan saften ur alla tre.
- Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.
- Rör smöret mjukt och blanda ner saften från citronerna. Rör ner citronsmöret i kastrullen.
- Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om.
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt kastrullen med krämen i det sjudande vattnet (vattenbad).
- Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ åt sidan och låt svalna.
- Sila lemon curden genom en finmaskig sil.
- Förvara i kylskåpet i en tät burk.
Tips
Sila din Lemon Curd för att få den slät.
Sila din Lemon Curd för att få den slät.