Lisas recept

Mat och bak

Lemon Curd

| Inga kommentarer

Det finns många olika recept på Lemon curd men i grund och botten är det precis samma ingredienser. Det här receptet är Per Morbergs och den är i mitt tycke underbart god.

Ingredienser

3 citroner
4 dl strösocker
150 g smör
6 ägg

Gör så här

  1. Tvätta citronerna till lemon curden noga. Riv skalet från två av dem fint och pressa sedan saften ur alla tre.
  2. Häll sockret i en liten rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.
  3. Rör smöret mjukt och blanda ner saften från citronerna. Rör ner citronsmöret i kastrullen.
  4. Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt kastrullen med krämen i det sjudande vattnet (vattenbad).
  6. Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ åt sidan och låt svalna.
  7. Sila lemon curden genom en finmaskig sil.
  8. Förvara i kylskåpet i en tät burk.
Tips
Sila din Lemon Curd för att få den slät.

 Se Per Morberg göra Lemon curd
Pers%20lemoncurd%20%C3%A4r%20l%C3%A4tt%20som%20en...

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.