De här blåbärsmuffinsarna med crunch är fantastiskt goda. De kan ätas precis som de är eftersom de är så saftiga men vill man lycka till det kan man gärna servera lite vaniljglass till.
Ingredienser
Muffins
- 50g smör
- 1st ägg
- 1dl strösocker
- 0,5dl mjölk
- 1,5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- 2dl blåbär
Topping
- 75g smör
- 1dl havregryn
- 1dl rågflingorkan ersättas med havregryn
- 1dl vetemjöl
- 1dl strösocker
Portioner: stycken
Instruktioner
Topping
- Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.
Muffinssmet
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Häll i det smälta smöret och mjölken och sikta därefter ner de torra ingredienserna. Blanda sist ner blåbären.
- Fyll muffinsformarna. Fördela toppingen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna innan du siktar över lite florsocker. Servera eventuellt vaniljglass till.
Drivs avWP Ultimate Recipe