Lisas recept

Mat och bak

Karlspaderbullar

| Inga kommentarer

Karlspaderbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30stycken
Portioner
30stycken
Karlspaderbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30stycken
Portioner
30stycken
Ingredienser
Deg
Fyllning
Garnering
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Lös jästen i mjölken. Blanda alla ingredienserna i maskin 3 min långsamt och 7 min snabbt, degen ska kännas smidig.
  2. Ta upp degen på bakbord och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck. Låt vila i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord cirka 50 centimeter lång och 30 centimeter bred.
  4. Bred ut det rumsvarma smöret och strö på vaniljsockret på hela degen.
  5. Vik den övre kanten till den undre och skär remsor, snurra ihop remsorna till bullar eller kringlor.
  6. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under plast eller bakduk i 90-120 minuter.
  7. Grädda bullarna på 210°C i cirka 10 minuter.
  8. Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.