
Nubbesallad är väl egentligen aldrig fel. Det kan ätas till jul, nyår, midsommar eller som jag - till snittarna. Röran kan med fördel göras redan dagen innan så den får dra till sig. Beroende på hur förtjust man är i matjesill så kan man öka/minska mängden efter tycke och smak.
Portioner |
30 |
|
|
![]() |
Nubbesallad är väl egentligen aldrig fel. Det kan ätas till jul, nyår, midsommar eller som jag - till snittarna. Röran kan med fördel göras redan dagen innan så den får dra till sig. Beroende på hur förtjust man är i matjesill så kan man öka/minska mängden efter tycke och smak.
|
Ingredienser
Röran
- 0,5-1dl gräddfil
- 1,5dl majonäs
- 4msk kaviar
- 1st rödlök
- 0,5dl dill
- 0,5dl purjolökhackad
- 2-3st matjefileér
- 3-5st kokta potatisarfast sort
- 2st ägghårdkokta
Portioner:
Instruktioner
- Koka potatisen. Kan du med fördel göra i förväg, redan dagen innan.
- Koka äggen, de kan också kokas i förväg.
- Dela matjefileér i mindre bitar och hacka purjolöken och rödlöken.
- Blanda gräddfil, majonäs och kaviar. Tillsätt dill, rödlök, purjolök, hackad dill och matjefiléerna.
- Fördela en klick röra på varje brödbit. Beroende på val av bröd kan brödet blötas upp om du lägger upp röran för många timmar i förväg.
Drivs avWP Ultimate Recipe